Over Dékoor

Wie zijn we
Dékoor is een vierstemmig koor met als thuisbasis Deventer. Ambitie en gezelligheid gaan bij ons hand in hand. Joost Hekel is onze dirigent. Een paar keer per jaar verzorgt een zangpedagoog een stemtraining voor ons koor.

Klassiek dwars
Ons repertoire bestaat uit overwegend klassiek werk, met af en toe uitstapjes naar meer moderne muziek. We noemen onszelf: klassiek dwars. Want Dékoor kiest niet in de eerste plaats voor de gangbare klassieke stukken, maar zoekt juist naar koormuziek die je minder vaak hoort. Dus zongen we de Six chansons van Hindemith en de Redeloze zangen van Albert de Klerk, maar ook de Vespers van Mozart en het Magnificat van Arvo Pärt. Zo proberen we ons publiek telkens weer te verrassen en voor onszelf het zingen gevarieerd en uitdagend te houden.

Concerten
Zo’n 2 tot 4 keer per jaar is Dékoor te horen en te zien tijdens concerten. Meestal in Deventer of de directe omgeving, soms daarbuiten. De meeste worden geheel door onszelf verzorgd. En af en toe vormen we een muzikale gelegenheidsformatie met andere koren of ensembles. Zomer 2016 verzorgden we onder de titel 'Northern Lights' een concert met Noordse muziek, met componisten van Scandinavisch huize, maar ook Letland e.d.
Maart 2017 stond het requiem van Maurice Duruflé centraal, wat we uitvoerden met begeleiding van orgel, strijkers en harp. In het voorprogramma werk van andere Franse impressionistische componisten en 2 moderne interpretaties van het Gregoriaans van Arvo Pärt en Gasper Jereb.  Concerten in Deventer (Broederenkerk) en Doesburg (Martinikerk)


Durufle Concert Harp

Nu werken we verder aan de 6 andere delen van het O Magnum Mysterium van Jereb, waar we voor ons maart programma nog niet aan toe kwamen. Jereb speelt op een heel speelse manier met het oude gregoriaans.

Wil je zelf meezingen bij Dékoor?
Klik hier en je vind alle informatie en hoe je je kunt aanmelden.