Over Dékoor

Wie zijn we

Dékoor is een vierstemmig koor met als thuisbasis Deventer. Ambitie en gezelligheid gaan bij ons hand in hand. Joost Hekel is onze dirigent. Een paar keer per jaar verzorgt een zangpedagoog een stemtraining voor ons koor.

Klassiek dwars

Ons repertoire bestaat uit overwegend klassiek werk, met af en toe uitstapjes naar meer moderne muziek. We noemen onszelf: klassiek dwars. Want Dékoor kiest niet in de eerste plaats voor de gangbare klassieke stukken, maar zoekt juist naar koormuziek die je minder vaak hoort. Dus zongen we de Six chansons van Hindemith en de Redeloze zangen van Albert de Klerk, maar ook de Vespers van Mozart en het Magnificat van Arvo Pärt. Zo proberen we ons publiek telkens weer te verrassen en voor onszelf het zingen gevarieerd en uitdagend te houden.

Concerten

Zo’n 2 tot 4 keer per jaar is Dékoor te horen en te zien tijdens concerten. Meestal in Deventer of de directe omgeving, soms daarbuiten. De meeste worden geheel door onszelf verzorgd. En af en toe vormen we een muzikale gelegenheidsformatie met andere koren of ensembles.

Op 24 mei 2019 nam Dékoor deel aan een wereldprimeur: alle 18 missen van Mozart werden in één week uitgevoerd in de Walburgiskerk in Zutphen. Dékoor nam de Missa Solemnis KV 337 voor haar rekening.

Op 31 maart 2019 bezong Dékoor de liefde in de sfeervolle Sociëteit De Hereeniging in Deventer. De vierhandige pianobegeleiding werd gespeeld door Micha van Weers en Steven Faber. Jonge dansers van ArtEz zwierden voor ons uit en liefdesgedichten omlijstten ‘Nachtelijke tonen van het Verliefd Gemoed’ (Brahms), ‘Onverzadigbare Liefde’ (Distler) en werken van Schumann en Grieg.

Op 13 oktober 2018 verzorgden we met drie koren één concert in de Ichtus kerk in Deventer: 1. O magnum mysterium – Tomás Luis de Victoria (1548-1611) 2. Depuis le jour que je vous vei – Jan Pieterszoon Sweelinck (1562-1621) 3. De profundis – Sweelinck – Jan Pieterszoon Sweelinck (1562-1621) 4. Si ch’io vorrei morire – Claudio Monteverdi (1567-1643) 5. Water night – Eric Whitacre (1979-).

Op 6 juni 2018 zong het Dékoor – in het kader van 1250 jaar Deventer – liederen van Sweelinck, Monteverdi, Hindemith en Withacre.

In maart 2017 stond het requiem van Maurice Duruflé centraal, wat we uitvoerden met begeleiding van orgel, strijkers en harp. In het voorprogramma werk van andere Franse impressionistische componisten en 2 moderne interpretaties van het Gregoriaans van Arvo Pärt en Gasper Jereb. Concerten in Deventer (Broederenkerk) en Doesburg (Martinikerk)

In de zomer 2016 verzorgden we onder de titel 'Northern Lights' een concert met Noordse muziek, met componisten van Scandinavisch huize, maar ook Letland e.d.

Wil je zelf meezingen bij Dékoor? Klik hier en je vind alle informatie en hoe je je kunt aanmelden.